Utilități

TestDisk and PhotoRec Un utilitar excelent pentru recuperare date.
Katana – Multi-Boot Security Suite
Katana este un instrument portabil multi-boot, este o suită de securitate (de pe site-ul x-sploited (http://x-sploited.com/?s=katana) am aflat de această suită de securitate) care reunește multe și dintre cele mai bune distribuții de securitate şi aplicații portabile pentru a putea rula de pe un singur Flash Drive.
Ultimate Boot CD for Windows

UBCD4Win este un CD boot-abil de recuperare ce conține software-ul folosit pentru repararea, restaurarea, sau diagnosticarea la aproape orice problemă care apare la un computer.
SARDU – Multi-boot CD / DVD and USB
SARDU sau pe scurt Shardana Antivirus Rescue Disk Utility este o aplicaţie gratuită care poate rula de pe un CD, DVD sau de pe un dispozitiv USB cu suport multi-boot.
CD-ul, DVD-ul sau dispozitivul USB include colecţii complete de antivirus rescue CD, colecţii de utilităţi, distribuţii populare de Linux LiveCD iar cea mai cunoscută fiind Windows PE precum şi discuri de recuperare.
Hitman Pro
Hitman Pro is a fast all-in-one tool to locate, identify and remove viruses, spyware, trojans, rootkits and other malware, will quickly show if your PC is infected with malicious software.
Hitman Pro uses innovative cloud computing techniques to detect and remove potential malware threats with minimal impact on system performance.
Și Zemana AntiMalware cu un motor de scanare în plus față de Hitman Pro. You can scan and remove malicious threats to your computer in just 6 minutes!
– Anti-malware with multiple anti-virus vendors
– Specializes in cleaning up hard-to-remove infections
– Does not conflict with other security products
– No installation is required.
– Does not slow down your PC
Windows 7 USB / DVD Tool
Este unul dintre cele mai simple soft-uri pentru creat un USB boot-abil, asta pentru cei care nu au o unitate optică.
Este recomandat ca la instalarea acestuia să aveți drepturi de administrator pe computer și care necesită instalarea Microsoft .NET Framework 2.0 sau mai mare.
Cerințe de sistem:
Windows XP SP2, Windows Vista sau Windows 7 (32-bit sau 64-bit).
Pentium 233 MHz processor or faster (300 MHz este recomandat).
50 MB of free space on your hard drive.
DVD-R drive or 4 GB removable USB flash drive.
WinToFlash
Este un alt soft pentru a putea crea un USB boot-abil, asta pentru cei care nu au o unitate optică sau nu au un Windows „original”.
There may come a day that optical drives are as hard to find as 5.25 floppy drives are today.
WinToFlash starts a wizard that will help pull over the contents of a windows installation CD or DVD and prep the USB drive to become a bootable replacement for the optical drive. It can also do this with your LiveCD.
You don’t have to worry about scratches on the disc or misplacing your original media discs once you transfer their contents to the flash drive. The optical drive is quickly becoming a thing of the past, especially in office environments, as media is shifted to the cloud.